• КОЛКО УРОКА ПО ПИЛАТЕС СА НЕОБХОДИМИ, ЗА ДА ЗАБЕЛЕЖИТЕ РЕЗУЛТАТИ? – ЧАСТ ПЪРВА

  КОЛКО УРОКА ПО ПИЛАТЕС СА НЕОБХОДИМИ, ЗА ДА ЗАБЕЛЕЖИТЕ РЕЗУЛТАТИ? – ЧАСТ ПЪРВА

  Едни от най-често задаваните въпроси, които вълнуват хората, започнали да се занимават с Пилатес, се отнасят до честотата на посещение на заниманията.

  Колко урока по Пилатес са нужни за видими резултати? Колко посещения в седмицата? Или: един цикъл от уроци по Пилатес стига ли, за да разреша здравословния си проблем?

  Джоузеф Пилатес е казал: „След 10 урока ще усетиш разликата, след 20 ще забележиш разликата, след 30 урока ще имаш едно ново тяло”, но е добре тук да  направим една забележка: Методът Пилатес е система за мускулна кондиция, което ще рече че е метод за тонизиране, а не терапия.

  Това е дисциплина, която върви ръка за ръка с нашето ежедневие, защото имаме нужда да тонизираме в дълбочина мускулите на цялото тяло и най-вече тези на корема, кръста, хълбоците и седалището – нашият център или още енергийната ни централа – основополагащ принцип на Пилатес.

  Те са тези, които ни помагат да придържаме правилна стойка и укрепен гръбначния стълб по време на нашите занимания – от дългото стоенето зад бюрото до носенето на тежките пазарски чанти с покупки.

  Нашето тяло има нужда от контролирани и дълбоки движения, които не ни излагат на травми, а ни помагат да мобилизираме мускулите на гръбначния си стълб и останалата част от скелета в отговор на различните по тежест дейности, на които голяма част от нас сме свикнали да се подлагаме ежедневно. И тази задача се решава по превъзходен начин от методът Пилатес, представлявайки „гимнастика”, подходяща за всички възрасти, която е лесно приспособима за нуждите на всеки човек.

  След горните думи, лесно се досещаме за отговорът на втория въпрос: не, методът Пилатес не е терапията, с която да си помогнете да излекувате една болежка, и после да изоставите; това е преди всичко една дисциплина, която ни придружава в правилното изпълнение на нашите ежедневни задължения и като такава заслужава достойно място в седмичната ни програма…

  Вижте ЧАСТ II тук !

  Източник: http://www.fusionpilatesyoga.it/

   

  Всички активни класове ПИЛАТЕС в Огледало можете да видите ТУК!

   

   

  Share

  Коментари

  коментари