• КОЛКО УРОКА ПО ПИЛАТЕС СА НЕОБХОДИМИ, ЗА ДА ЗАБЕЛЕЖИТЕ РЕЗУЛТАТИ? – ЧАСТ ВТОРА

  КОЛКО УРОКА ПО ПИЛАТЕС СА НЕОБХОДИМИ, ЗА ДА ЗАБЕЛЕЖИТЕ РЕЗУЛТАТИ? – ЧАСТ ВТОРА

  И така достигаме до първият въпрос: колко пъти седмично да правим Пилатес?

  Изкушена съм да кажа: всеки ден! Като имам предвид, че всеки ден можете да отделите поне 10-20 минути време, за да практикувате някои упражнения и движения, които сте взели по време на груповите уроци, и с повече усърдие ще извлечете голяма полза.

  И все пак, по-реалистичната и също добра честота на посещаемост на Пилатес класове трябва да бъде поне 2-3 пъти седмично.

  Има много хора, които практикуват Пилатес веднъж седмично. Е, по-добре е от нищо, но истината е, че с такава ниска честота възпрепятствате възможността си да се наслаждавате в пълнота на ползите от тази удивителна дисциплина, и по-скоро рискувате, това което тялото ви е научило по време на класа, да бъде забравено до следващия урок. А и е възможно в рамките на една седмица, до този следващ единствен урок, който ще посетите, нивото на останалите ученици, а и на класа като цяло, да се е вдигнало.

  Да тренираме веднъж на всеки 15 или 30 дни е недостатъчно, за да кажем, че практикуваме Пилатес.

  Помислете върху следното: Вие всяка сутрин си миете зъбите, лицето и хидратирате кожата си с крем, нали? По същият начин, както се грижите за вашето лице, трябва да се грижите и за вашето тяло. Пилатес не е занимание, което оказва въздействие основно върху вашата външност, издължавайки мускулите и правейки ви по-гъвкави и „по-високи”. Това е метод, който работи преди всичко в дълбочина, правейки костите по-здрави, мускулите по-тонизирани, като по този начин предотвратява появата на болки и заболявания в дългосрочен план.

  Част ПЪРВА от статията прочетете ТУК

   

  Всички активни класове ПИЛАТЕС в Огледало можете да видите ТУК!

   

  Източник: http://www.fusionpilatesyoga.it/

   

   

   

  Share

  Коментари

  коментари