ЙОГА ЗА НАЧИНАЕЩИ с Юрий Николаев:
– понеделник и сряда 17:30ч
– вторник и четвъртък 19:30ч

Намасте Йоги 🙂
Часовете за начинаещи в Огледало са чудесно начало за тези от вас, които ще направят първи стъпки в йога, независимо от възраст и физическо състояние. Практиката е изградена според традициите и основите на Хата Йога. Балансът в нас между дух и тяло, към който се стремим, се изгражда чрез асана (задържане в опредтелена поза), прана яма (дишане с активни енергийни заключалки – банди) и дрищи (фокусна точка към която е насочен погледът ни).

 • Ще Ви запознаем с основните фундаментални Асани (пози) в йога;
 • В детайли ще вникнем в постановката на тялото, мерките за безопасност, резултати от практикуването на всяка една асана;
 • По време на практиката, преподавателят демонстрира настоящата асана (позиция). По време на задържането ви в позиция наблюдава изпълнението и дава наставления. Ако е необходимо, дава индивидуални напътствия или асистенции за подобряване или усъвършенстване на позата, за да подобрим нейната ефективност;
 • Ще обърнем внимание на основополагащите принципи на дишане, стойка и фокус;
 • С течение на времето ще се запознаем с основни медитативни и дихателни практики;
 • Чрез практиката си, ще преодолеем болки във врата, гърба, ще изправим стойката си, ще подобрим кръвообращението, повишаваме енергията, имунитета и метаболизма си.

 

ЙОГА ЗА СРЕДНО НАПРЕДНАЛИ  – понеделник и сряда 18:30ч 

Намасте, Йоги 🙂
Ако вече сте направили първите си стъпки в Йога или просто се чувствате в добра физическа форма, препоръчваме Ви да посетите тези часове.
В тях ще обогатим знанията Ви за фундаменталните „асани“, ще вникнем в тънкостите на изпълнението им. Ще надграждаме практиката си с нови „асани“, както и техники за релаксация.

***Полезно е да знаете:

 • Тези часове изграждат повече гъвкавост, сила и издръжливост.
 • По време на практиката ще се задържаме в позиция (Асана) от 5 до 8 вдишвания и издишвания, за да засилим издръжливостта и статичната сила, а преходът в асаните ще извършваме чрез „виняса“, за да засилим динамичната сила.
 • Ще пречистим съзнанието си като обърнем сетивата си навътре в нас и ще повишим нивото си на концентрация към „дрищи“ – (фокусната точка). По този начин след всяка следваща практика, ще сме все по-свободни от стреса и напрежението, ще намираме по-лесно баланса между дух и тяло, а това ще доведе до състояние на блаженство.
 • За да може Йога да ви служи максимално добре, по време на всяка практика преподавателят ще демонстрира настоящата „асана“ (позиция), ще наблюдава изпълнението Ви, и ако е необходимо ще дава индивидуални напътствия за подобряване стойката на тялото.

Намасте!


МАСТЪР КЛАС – йога за напреднали – петък, 18:30ч

Намасте, Йоги! 🙂
Часът е с времетраене 80 минути и се отличава с по-голяма динамичност и флуидност. В него ще задържаме позите над 8 дихателни цикъла (вдишвания и издишвания), за да подобрим статичната сила и по-често ще се свързваме с „виняси“, за развитие на динамичната сила на тялото.

 • Ще се стремим да дишаме изцяло „Уджай“, за да засилим вътрешната  енергия и  да се откъснем от заобикалящата ни среда;
 • Ще оставаме фокусирани към диханието, чрез което ще пречистваме съзнанието си, отмивайки всички делнични мисли.
 • По време на тази специфична практика, ще изпълняваме и асани, които ще бъдат предизвикателство за постигане на сила, баланс, гъвкавост, издръжливост и концентрация, но преди всичко ще се наслаждаваме на практиката, извисявайки вътрешната си енергия и спазвайки Ахимса (ненасилие към телата ни)

Намасте!

Share