• Специална награда за Мира Филева на Държавното първенство по спортни танци

  Специална награда за Мира Филева на Държавното първенство по спортни танци

  Освен премерване на силите, танцов сблъсък с конкуренцията и висока доза адреналин, изминалото Държавно първенство по спортни танци ни донесе и основателен повод за гордост!
  11-годишната ни възпитаничка Мира Филева беше отличена със Специална награда на главния съдия Пламен Балабанов – приз, който самият той присъжда за първи път, откакто заема длъжността. Признава пред наш екип, че отдавна я наблюдава и смята, че се отличава със собствен стил, който я прави специална, и с цялостно поведение, което прави впечатление.
  Във време, в което във всяка система почтеността и обективността са под въпрос, трябва да отчетем жеста на главния съдия и с удовлетворение да отбележим, че докато има лъч светлина и опит за справедливост в спорт, който е преди всичко субективен, ще има и състезатели, треньори и родители, готови да се отдадат на една цел и чистосърдечно, според възможностите си, да дадат своя принос за развитието на спортните танци в България.
  А сега за Мира. Който я познава, вижда, че се отличава с рядък талант. Но тъй като и тя самата знае, че това е малка част от успеха, се е научила да бъде старателна, отговорна, упорита, съвестна, борбена, отдадена на това, което обича, с отличаващо се сценично и извънсценично поведение, с безупречно отношение към родителите, треньорите и приятелите си.
  Пожелаваме й да съхрани предимствата си, да ги развива, да помни, че големите успехи се постигат с постоянство и много труд, никога да не забравя откъде е тръгнала, да печели битките със себе си, за да я движи собствената й сила напред, да избира трудните, но “сладки” пътища към високите върхове в най-красивия спорт…а и в живота!

   

  Share

  Коментари

  коментари