• За начинаещите в йога…(и не само…)

  За начинаещите в йога…(и не само…)

  Всички занимаващи се с йога си спомнят първия път, когато са пристъпили в залата и емоциите, които са ги завладели тогава. Това обикновено е било време на открития и то свързани с физическите усещания на постелката – този мускул работи, този не; не мога да се наведа…

  Не се заблуждавайте! Йога не е “фитнес тренировка”(макар да укрепва мускулите) или начин да се “усучем на джувка”. Ползите и за здравето са многобройни: здрав гръбнак, подвижност на стави и сухожилия, подобряване на храносмилането, на дихателната система, ендокринната система, нервната система, стимулира имунната система. И може да се практикува от всеки, независимо от възраст и физическо състояние.

  Може би ще усещате всеки път практиката си различна – един път ще летите, друг път ще сте сковани, отегчени. Това също е част от йога. Не насилвайте тялото (ахимса) – йога не е състезание. Почувствайте го…и ефектът ще е налице. Но постоянството е важно!!!

  Всички сме създадени съвършени, макар телата ни да са различни.В класовете няма място за сравнение. Дори учителите не са идеални във всяка поза. Затова по време на практиките се учим да обичаме тялото си, да чувстваме движенията, да се слеем с дъха…,за да “сътворяваме” асаните с лекота.
  Влизайте в залата с любопитство, а не с много очаквания, за да получите йога. Тогава бихте могли да се почувствате прекрасно- физически и емоционално.

  “Йога е прекрасна възможност да проявите любопитство относно истинската си същност”- Джейсън Крандъл
  Практикувайте сутрин йога с Лили Генчева!

  И…един забавен поглед върху йога от позицията на начинаещия вижте ТУК!

  Share

  Коментари

  коментари