НАЧИНАЕЩИ: вторник и четвъртък от 08:00ч
НАЧИНАЕЩИ: всяка СЪБОТА, 15:00ч

Баланс. Хармония. Жизненост.

Ежедневието на всички ни е много активно и динамично, а йога поддържа баланса на ум, тяло и емоции. Обедната практика по Класическа хатха йога ще ви помогне да премахнете напрежението, да успокоите ума и да балансирате емоциите си.

– Ще постигнете по-голяма гъвкавост на ставите – така ще дадете свобода на движенията си.

– Ще подобрите мускулния си тонус докато правите пози с мускулно усилие и редувате с разтягащи и балансиращи асани, ще укрепите тялото и ще въздействате на фино ниво, оставайки с усещане след практика за щастие и лекота. Асаните въздействат и върху жлезите с вътрешна секреция -регулират обмяната на веществата и хормоналния баланс.

Неусетно ще се научите да обичате и приемате тялото си такова, каквото е, защото нашето отношение към него променя здравословното му състояние.

– Ще раздвижите лимфата – тя циркулира с мускулните и ставните движения и отвежда токсините.

– Ще постигнете силен и гъвкав гръбнак със специален комплекс упражнения. Освен, че правят еластичен гръбначния стълб, те стимулират циркулацията на кръвта и помагат при хронична болка. Според йога, ние сме толкова млади, колкото е гъвкав нашият гръбначен стълб.

– Ще практикувате и Пранаяма (наука за дишането в йога). Когато поемем съзнателен контрол над дишането се освобождаваме от несъзнателни умствени модели на тревожност, нервност и неудовлетвореност. Активизираме жизнената си сила и настроението ни се подобрява.

Йога е постоянен процес на самоусъвършенстване както на физическото, така и на финото/менталното тялото. В забързания ни живот йога ни помага да спрем и да се вгледаме в себе си и в света, който ни заобикаля. Научаваме се да бъдем в настоящия момент, защото само той може да ни направи щастливи и удовлетворени.

Намасте!

>>>График на активните класове
>>>График на предстоящите класове
>>>Записване за класа

Share