УТРИННА ЙОГА с Александра Францева – понеделник и петък от 9:00ч

Целта на курса е тялото да се раздвижи и енергизира с динамични асани във варианти, достъпни за различни нива на физическа активност. Използваме разнообразни техники за раздвижване, огъвкавяване и заздравяване на ставите, гръбнака, мускулатурата и сухожилията на тялото.

Изучават се асани, работещи за засилването мускулатурата на кръста и корема, дълбок масаж на вътрешните органи, премахване на енергийни блокажи, увеличаване на жизнената енергия. Работи се и за задвижване и промяна на застояли нагласи на ума и емоциите, и за качества като самоутвърждаване и поддържане на добро самочувствие. Развиват се все по-близка връзка между тялото и ума, и важното умение на осъзнаването.

Представянето на техниките е по начин, който да помогне да развием и пренесем осъзнаването извън постелката по йога в ежедневието, да добием силата да не реагираме емоционално, а осъзнато да избираме правилните подход и решения. В края на всяко занимание има кратка трансформираща релаксация. Практиките биха били от полза за хора на различна възраст и с различни потребности, но в сравнително добро физическо състояние.

Продължителността на едно занимание е 75 минути и включва асани (физически практики), пранаяма (дихателни практики за пречистване, увеличаване и балансиране на жизнената сила), медитативни упражнения и релаксация.

Share