ФИТБОЛ

Фитбол  за плосък корем, здрав гръб и силни ръце

Терминът означава направление във фитнеса, което съчетава едновременно аеробна и силова тренировка с помощта на специална гимнастическа топка.
Името произлиза от английските думи fitness и ball, а фитнес инструктори твърдят, че тези упражнения стягат и тонизират мускулатурата, като същевременно укрепват костите и ставите.
Гигантската топка, с помощта на която се реализират различни упражнения, подобрява координацията и баланса на тялото. С ниско въздействие е особено върху ставите и не се изисква специална физическа подготовка. Това е фитнес топката, наричана още фитбол или швейцарска топка.

Кой може да използва фитбола? 
Подходяща за хора от различни възрастови групи – от деца до зрели хора в чаровната възраст над 70 години. За подрастващите фитболът е особено атрактивна форма за игра. За хората от третата възраст е подходящ заради възможностите да се нагласява според болежките на всеки един. А за начинаещите спортисти – заради лесните и забавни упражнения, които могат да се реализират с тази гигантска топка.

Какви са ползите от фитбола?

  • Подобрява еластичността на тазовото дъно, облекчава се дихателната функция, засилва се коремната, гръбната и тазовата мускулатура. Релаксиращите упражнения биха спомогнали да се редуцират болките в гърба, предизвикани от увеличеното статично натоварване на гръбначния стълб.
  • Оказва обезболяващо действие и повлиява благотворно върху дейността на храносмилателната система, черния дроб и бъбреците.
  • Значително повишава издръжливостта, силата, подвижността и физическата кондиция.
  • Упражненията са изцяло насочени към оформяне на правилна стойка, поддържане на равновесието и координацията на движенията.
  • Регулярното посещаване на тренировките по фитбол нормализира кръвното налягане, редуцира телесното тегло и тонизира всички мускулни групи, помага за оформянето на правилна стойка и укрепва гръбните мускули.
  • Фитболът стяга изключително бързо проблемните зони (корем, талия, бедра и седалище) в комбинация с аеробика, пилатес, стречинг и тае-бо и други подобни занимания.
  • Ще ви помогне ефективно да се освободите за дълго от стреса, напрежението и болките в ставите.

>>>Записване
>>>График активните класове

Share

Коментари

коментари